Fjernvarme i Tapdrup ?

Frem til sommerferien i 2021 startede Viborg Varme kampagnen ”slipgassen” med henblik på at afdække interessen for at konvertere fra naturgas til fjernvarme i Viborg og omegn.

I den forbindelse var Viborg Varme på besøg i Tapdrup i maj 2021.

Viborg Varme var igen på besøg i Tapdrup, d. 28. marts 2022 og fremlægge overvejelserne omkring fjernvarmeforsyning af Tapdrup.

Det er desværre ikke muligt at finde økonomi i at ledningsforbinde Tapdrup med Viborg. I henhold til beregningerne vil det være markant billigere at etablere et lokalt varmeproduktionsanlæg.

Ifølge beregninger fra Viborg Varme vil det økonomiske optimale anlæg bestå af en varmepumpe baseret på udeluft suppleret med en biomassekedel til spidslast. Den samlede investering løber op i 28 mio. eks moms.

Viborg Varme har opgjort merudgiften for huse i Tapdrup ift. naturgaskonverteringerne i Viborg by. Enten skal tilslutningspriserne forøges med kr. 45.000 inkl. moms pr. husstand, så den samlede tilslutningsomkostning bliver på kr. 70.000 inkl. moms for et parcelhus. Alternativt vil det koste ca. kr. 1.900 mere om året for en bolig på 150 kvm, som er et gennemsnitligt hus i Tapdrup.

Herudover skal man købe en fjernvarmeunit ved sin VVS’er eller leje det hos Viborg Varme.

Priserne vil blive angivet på et særligt takstblad alene gældende for Tapdrup.

På hjemmesiden slipgassen.dk kan man stadig give sin uforpligtende tilkendegivelse, så hvis det har interesse. Har man ikke svaret endnu, så gør det venligst inden d. 1. maj 2022.

– Hvis man har ombestemt sig fra sit svar sidste år, skal man blot svare igen med det nye svar.

Anlægget vil forventeligt først kunne påbegyndes i 2027 og tage 2 år at opføre.

Det forudsættes at projektet godkendes af bestyrelsen for Viborg Varme og at der vil blive lavet en bindende tilslutning, der skal tinglyses på ens ejendom.

Har man spørgsmål er man velkommen til at kontakte
Lisbeth Dalsgaard fra Viborg Varme enten på
mail ld@viborgvarme.dk eller på telefon 4034 1700.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Rul til toppen