Rundt om Tapdrup

Naturformidlingsområde i Tapdrup

Tapdrup Legeplads

Naturskønt område for foden af Tapdrup

Der er etableret et større lege- og naturformidlingsområde i Nørreådalen – ved banestien umiddelbart syd for Tapdrup by. Det er muligt at komme til området på cykel (via cykelstien mellem Bruunshåb og Vejrumbro) eller med bil ad Stationsvej i Tapdrup. Det er også muligt at komme ad vandvejen, da der er etableret kano-landingsplads og stisystem over engarealerne til lege- og natur-formidlingsområdet.
Vi håber at du/I vil nyde jeres ophold, men også færdes ansvarsfuldt i området – med respekt for både natur, materiel og andre besøgende.

Området byder bl.a. på:

  • Shelters, toilethus og vandpost
  • Stor naturlegeplads
  • Sti til åen, paddehuller og kanolandingsplads
  • Boldbane og petanquebane
  • Stor grillhytte med bord/bænkesæt
  • Bålpladser
  • Informationstavler
Formidling af natur og historie
Etablering af området er støttet af forskellige sponsorer, med det formål at sikre formidling af Nørreådalens natur og historie. Legeområdet er derfor opbygget omkring historiske emner som Pramfarten, Vandmøller, Jernbanedriften etc.
Derudover er der lagt vægt på adgang til naturen samt naturformidling. Til det formål er der etableret stisystem i engarealerne ned til åen (starter ca. 200 m vest for legepladsen), etableret paddevandhuller, ligesom der er opsat informationstavler, som fortæller om natur og historie.
Vis hensyn
Vi håber at du/I vil nyde jeres ophold, men også færdes ansvarsfuldt i området – med respekt for både natur, materiel, andre besøgende og naboer. Vi henstiller til, at man tager større mængder skrald med sig fx efter børnefødselsdage på pladsen. Vi beder om at der er ro på pladsen senest kl. 23.00.
Institutioner kan låne bålgrej, snittegrej samt udstyr til at undersøge vandhullerne i område, kontakt borgerforeningen